Roulettestrategier

Det första man måste förstå när man spelar roulette, hasardspel (eller olika casinospel som roulette över huvudtaget), är att det alltid till syvende och sist handlar om tur. Antingen har man fru Fortuna på sin sida eller inte. Därmed inte sagt att man inte kan ha roligt med olika strategier, och när det gäller roulette finns några vedertagna roulettestrategier som spelare hela världen över använder.

Andrucci System anses av många vara en av de bästa strategierna för att vinna på roulette. Det bygger på kaosteori och här antar man att på kort sikt kommer vissa nummer dyka upp oftare än andra. Ska man spela enligt den här strategin handlar det om förarbete: man måste iaktta spelet under minst 20 vändor och lägga på minnet vilka nummer som kommit upp, för att på så sätt kunna bestämma vilka nummer man själv ska satsa på.

Vill man inte spela på ovanstående sätt, så kanske Labouchere-systemet passar bättre. Här relaterar man vinst eller förlust till en serie av nummer i en linje, och anpassar insatsen därefter. Man lägger ihop numren i linje framför och efter det nummer man tänker satsa på. Vinner man, så tar man bort numret som man just satsade på, medan om man förlorar lägger till ett nummer på linjen och satsar på en lägre linje nästa gång. Här handlar det om att sköta sina satsningar på ett smart sätt. 

D?Alembert-systemet kallas även Pyramidsystemet och även här är det insatserna man har i fokus; man försöker hålla storleken på satsningen nere, så man inte förlorar så mycket. När man förlorar lägger man till en enhet nästa gång man satsar och när man vinner så tar man bort en enhet inför nästa insats. Detta ska balansera upp så man konsekvent ska gå med vinst, hur kulan än stannar.

Är man mer mekaniskt lagd, så kanske man föredrar att spela med Biased Wheel-strategin. Här har man fokus på att hitta fel på hjulet, man klockar hjulet för att se om det finns några defekter. Defekter skulle alltså göra att ett nummer dyker upp oftare än andra. Denna strategi är dock svår att göra några stora vinster på, då man numer inte har defekta hjul. Många anser också att det inte är ett sportsligt sätt att spela på.

Med dessa strategier i bakfickan, kan man självklart inte räkna med att vinna, men man kanske ändå kan hitta ett sätt spela, som passar en själv. Och vill du inte spela roulette så finns det många andra typer av hasardspel som kan passa.