Några typer av roulette

När man har lärt sig hur man spelar roulette, är det så dags att bestämma vilken sorts roulette man vill testa. För det är nämligen så, att det finns flera varianter av detta spel. På landbaserade kasinon brukar man inte ha så många valmöjligheter, men när man spelar online, så finns det alltid en uppsjö av olika varianter. De vanligaste är europeisk, fransk, amerikansk och royale roulette.

I grunden är reglerna lika för alla varianter av roulette: Croupieren snurrar hjulet, slår i kulan, samt ropar ut det vinnande numret. Innan något av det händer, placerar dock de spelande ut sina insatser enligt någon av sätten beskrivna i bakgrund och regler . Så långt är allt helt identiskt. Men sedan skiljer de sig åt.

Amerikansk och europeisk roulette är ganska lika varandra regelmässigt. Man använder samma satsningstekniker och har samma spelalternativ. Det som skiljer sig är antalet nollor och därmed också antalet fack i hjulet. Från början hade inga roulettehjul någon nolla alls, men speltillverkarna ville ge huset en större fördel och lade till det gröna facket med en nolla på. Amerikanerna tyckte att det också var för snålt mot huset och la till en dubbelnolla (00). Det betyder att i amerikansk roulette, så har huset en större fördel än i europeisk roulette, ganska mycket större, till och med.

Vill man spela kungligt, kan man istället välja royale roulette. Det som särskiljer royale från andra roulettevarianter är den progressiva jackpotten som finns med i spelet. En progressiv jackpot ökar under spelets gång när insatserna ökar. I royale roulette aktiveras denna jackpot när ett visst nummer vinner fem gånger i rad. Det är inte så stor chans att vinna på detta spel, men å andra sidan så blir det stort om man väl gör det. När man spelar royale roulette kan man göra invändiga eller utvändiga insatser.

Beskriven som den svåraste av rouletteformerna är den franska. Allmänt brukar man ge nybörjare rådet att hålla sig borta från fransk roulette. När man spelar fransk roulette har man lite annorlunda satsningar att välja på. Antingen kan man göra utvändiga insatser, eller göra så kallade call bets. De utvändiga man har att välja på är dussin eller jämna pengar, medan man i call bets utgår från andras satsningar i kombination med kulans kommande position. Som sagt, det kan ta en stund att lära sig och det är inte värt att man ger sig in detta spel om man inte har tillräckligt med kunskap, eller väldigt djupa fickor.

Ett spel som liknar roulette i form av att man ska gissa på vilka siffror som kommer dyka upp är Lotto. Varje onsdag och lördag kan du delta i dragningen där du med lite tur kan vinna väldigt stora pengar.